NÄR BURLÖV VÄXER HÄNDER DET SAKER!

Burlövs kommun kommer att växa mycket de närmaste 20 åren. Det innebär fler bostäder, fler invånare och fler möjligheter att leva ett gott liv i Burlöv. I kommunen är Arlöv och Åkarp välkända orter, men med nya pendeltågsstationen och byggnationerna som binder ihop stationen och Burlöv Center, blir Burlöv alltmer framträdande och ett namn att lägga på minnet. 

Stort och smått

I Burlöv varvas den stora kommunens fördelar med den lilla kommunens enkla kontaktvägar till bra service. Här är det nära till allt som skolor, affärer och kommunikationer. Malmö, Lund och Köpenhamn ligger inom räckhåll och med de nya tågspåren har vi tätare avgångar och direkttåg för ett smidigt resande.

Många pendlar hit

Burlöv händer även utanför själva tätorterna. Till exempel expanderar handelsområdet Stora Bernstorp kontinuerligt med fler butiker och arbetstillfällen. Redan idag har Burlövs kommun fler personer som arbetspendlar hit än invånare som pendlar till annan ort. En starkt bidragande orsak ill detta är vårt företagsklimat som lovordas av det lokala näringslivet. Det är vi väldigt stolta över. Liksom att vi kan erbjuda en Sveriges tjugo lägsta kommunskatter. 

Vi är såklart ödmjuka inför att Burlöv är Sveriges till ytan näst minsta kommun. Men den rymmer mycket – och här finns plats för dig! Välkommen!